	Determining Time Using Rounding Name:		
Deter		Answers	
In	6:25 + 1 hour and 55 minutesWhen rounded to 2 hours, we can easily see that 6:25 + 2 hours is 8:25.When adding or subtracting time, it is often easier to round to the next hour first. the example above we can round 1 hour and 55 minutes up to 2 hours (5 minutes more). 6:25 + 2 hours = 8:25When rounded to 2 hours, we can easily see that 6:25 + 2 hours is 8:25.8:25 - 5 Minutes = 8:20 And now we know the elapsed time!	Ex. 1. 2. 3.	7:00
Ex)	4:10 + 2  hours and  50  minutes = 7:00	4.	
1)	3:20 + 3 hours and 55 minutes =	5.	
2)	6:20 + 2 hours and 55 minutes =	5.	
3)	2:40 + 1 hour and 55 minutes =	6.	
	1:00 + 1  hour and 55 minutes =	7.	
	3:05 + 1 hour and 50 minutes =	8.	
	4:30 + 2 hours and 55 minutes =		
		9.	
	7:50 + 2 hours and 50 minutes =	10.	
	3:40 + 1 hour and 55 minutes =	11.	
	7:50 + 1 hour and 55 minutes =		
	3:00 + 2 hours and 55 minutes =	12.	
11)	7:20 - 3 hours and 55 minutes =	13.	
12)	8:15 - 3 hours and 50 minutes =	14.	
13)	8:10 - 1 hour and 55 minutes =		
14)	9:35 - 3 hours and 55 minutes =	15.	
15)	8:40 - 2 hours and 50 minutes =	16.	
16)	6:25 - 2 hours and 50 minutes =	17.	
17)	5:10 - 2 hours and 50 minutes =	10	
	6:05 - 1 hour and 55 minutes =	18.	
	7:55 - 3 hours and 55 minutes =	19.	
	8:55 - 2 hours and 55 minutes =	20.	
		75	70 65 60 55 50
	Math   11-10   50   50   80     Muse   11-20   45   40   35   30		

Determining Time Using Rounding Name: Answer Key								
Determine the answer by using rounding strategies. Answers								
	6:25 + 1 hour and 55 minutes	When r	rounded to 2 hours, we can easily that 6:25 + 2 hours is 8:25.	see Ex.	7:00			
	ve 11	7:15						
	the example above we can round 1 ho 55 minutes up to 2 hours (5 minutes m				9:15			
	6:25 + 2 hours = $8:25$		8:25 - 5 Minutes = <b>8:20</b>	-				
		And	l now we know the elapsed time!	3.	4:35			
Ex)	4:10 + 2 hours and 50 minutes =	7:00	-	4.	2:55			
1)	3:20 + 3 hours and 55 minutes =	7:15	-	5.	4:55			
2)	6:20 + 2 hours and 55 minutes =	9:15	-	6.	7:25			
3)	2:40 + 1 hour and 55 minutes =	4:35		-	10.40			
4)	1:00 + 1 hour and 55 minutes =	2:55		7.	10:40			
5)	3:05 + 1 hour and 50 minutes =	4:55		8.	5:35			
6)	4:30 + 2 hours and 55 minutes =	7:25	-	9.	9:45			
7)	7:50 + 2 hours and 50 minutes =	10:40	-	10.	5:55			
8)	3:40 + 1 hour and 55 minutes =	5:35			3.25			
9)	7:50 + 1 hour and 55 minutes =	9:45		11	3:25			
10)	3:00 + 2 hours and 55 minutes =	5:55		12.	4:25			
11)	7:20 - 3 hours and 55 minutes =	3:25	_	13.	6:15			
12)	8:15 - 3 hours and 50 minutes =	4:25	-	14.	5:40			
13)	8:10 - 1 hour and 55 minutes =	6:15		-				
14)	9:35 - 3 hours and 55 minutes =	5:40		15.	5:50			
15)	8:40 - 2 hours and 50 minutes =	5:50	-	<sup>16.</sup> -	3:35			
16)	6:25 - 2 hours and 50 minutes =	3:35		17.	2:20			
17)	5:10 - 2 hours and 50 minutes =	2:20	-	18.	4:10			
<b>18</b> )	6:05 - 1 hour and 55 minutes =	4:10		18				
19)	7:55 - 3 hours and 55 minutes $=$	4:00	_	<sup>19.</sup> -	4:00			
20)	8:55 - 2 hours and 55 minutes =	6:00	-	20.	6:00			
	Math www.CommonCoreS		$1 \qquad \begin{array}{cccc} 1 & 1 - 10 & 95 & 90 \\ 11 - 20 & 45 & 40 \end{array}$		70   65   60   55   50     20   15   10   5   0			
	www.commoncores	meets.com	11-20 40	35 50 25 2				